Zaļais karogs Sesavas pamatskolai!




            Šodien, 14.septembrī plkst.11.30 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Zaļo karogu pasniedza mums, Sesavas pamatskolas kolektīvam.
Ekoskolas programmu uzsākām 2016. gadā, bet jau 2017. gadā ieguvām Latvijas Ekolskolu sertifikātu un šogad 2018.gadā – Starptautisko Zaļo karogu.
Mūsu pagājušā gada tēma bija Atkritumi, šajā mācību gadā, mūsu tēma ir Ūdens. Lielākie ieguvumi – visas skolas un tuvākās sabiedrības iesaiste, brīvā laika trūkums, atbildība par sevi un savu komandu, skolas dzīves dažādošana, skolēnu domāšanas maiņa par labu videi, skolas prestiža celšana, līdz ar to, skolēnu, kuri mācās mūsu skolā, pašapziņas celšana – lepnums par sevi un savu skolu. Jau darbošanās kā kompetenču izglītībā.
Ekoskolas komanda strādā katru dienu, katru nedēļu notiek kāds pasākums saistībā ar kādu noteiktu tēmu, noslēgumā konkurss, sacensība starp klasēm.
Visu gadu katrs skolēns par aktivitāti varēja iegūt Zaļā apbalvojuma uzlīmi. Noslēgumā ar uzlīmītēm bagātākie devās uz festivālu – Tīrai Latvijai. Visu gadu skolēni mācījās taupīt resursus, tos pārveidot, šķirot atkritumus. Šī gada plāns ir procesā. Sertifikātu, bet īpaši karogu, ieguvām pateicoties vides pulciņa skolēniem, aktīvistiem, pirmkārt - 8.klasei, meitenēm Elizabetei, Samantai, 7.klases meitenēm un Renāram, kuri aizrāva ar savu ideju un iesaistīja pārējos. Super liels paldies dabaszinību skolotājai Gunai Māliņai, jo viņa tā kā virzītājspēks, rosās un visus mudina, tas viņai arī izdodas, paldies!